Zbulohet misteri shekullor! Ja pse u ndërtuan piramidat

0
1071

Shumë studiues menduan se “varret egjiptiane” u ndërtuan për të nxjerrë në pah madhështinë e faraonëve.

Dhe kjo është ajo që kemi studiuar në shkollë. Po, koha e kaluar! Por duket sikur shkencëtarët më në fund kanë zbuluar qëllimin e vërtetë të piramidave! Duket se këto struktura unike mund të kenë pasur një funksion që ishte shumë larg nga varrosja e të vdekurve.

– Piramida e Madhe e Gizës është bërë me mbi 2 milionë blloqe guri, secila prej 3 deri 30 ton. Në fakt, ato më gjigande mund të jenë aq të rënda sa 50 ton! Baza e Piramidës së Madhe mbulon një sipërfaqe prej 592,000 metra katrorë dhe secila nga anët e saj është rreth 218,000 metra katrorë në madhësi.

– Nëse e lëshoni stereotipin se qytetërimet e lashta ishin më pak të zhvilluara se ne sot, lind një pyetje: a mund të kenë egjiptianët e lashtë teknologjitë më të avancuara si ato moderne? Po sikur njohuria e tyre të humbiste vetëm për t’u rizbuluar shekuj më vonë?

– Në mënyrë interesante, egjiptianët përdorën gjithashtu një material të veçantë, dolomit, në anët e brendshme të piramidës. Ky mineral është i njohur për shumëzimin e përçueshmërisë elektrike.

– Teknologjia moderne ende nuk mund të rikrijojë llacin me bazë gipsi që është përdorur gjatë ndërtimit të piramidave. Ky lloj gipsi përballon sasi të mëdha presioni. Pra, kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por fortësia që i mban ato është, në fakt, më e fortë se blloqet e vetë piramidës.

– Në vitin 1993, një dhomë sekrete e paarritshme u zbulua nën Piramidën e Madhe. Kjo dhomë, e cila dukej e fshehur qëllimisht, u quajt “Dhoma e Mbretëreshës”. Në vitin 2011, në sajë të teknologjive më të zhvilluara, u bë e mundur për të eksploruar dhomën me ndihmën e një aparati të largët.

– Në majë të Piramidës së Madhe të Gizës, kishte një gur të bërë tërësisht prej ari. Ai dërgoi një rrugë për të transferuar jonet negative (ato janë atome me një ngarkesë elektrike) në jonosferë (shtresa e atmosferës së tokës që përmban një ton atome). Dhe kështu u prodhua një rrymë elektrike me fuqi të madhe!

– Një tjetër gjë e çuditshme që mund të shihni në këto gdhendje është ajo që duket qartë si një antenë celulari. Ndoshta egjiptianët e lashtë përdorën energjinë pa tel për qëllime komunikimi? Ata shumë mirë mund të kenë përdorur energjinë elektrike në fabrikat e gërshetimit për prodhimin e fijeve.

-Reklama-

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here