Category: Ekonomi

  • Ndërtimet pa leje, ligji i ri: Ja kush përjashtohet nga legalizimi

    Ndërtimet pa leje, ligji i ri: Ja kush përjashtohet nga legalizimi

    Në Kuvend tashmë ndodhet një projektligj i ri, që pas bashkimit të ALUIZNI-t dhe ZRPP (Hipotekën), synon t’i japë zgjidhje problematikave të pronësisë që nga ligji 7501, te legalizimet e deri të kompensimi i pronarëve. Ligji parashikon që duke nisur nga viti i ardhshëm t’i jepet sërish një ritëm i ri procesit të legalizimeve dhe […]

  • Makinat që do të ndalohen të hyjnë në Shqipëri

    Makinat që do të ndalohen të hyjnë në Shqipëri

    Që prej datës 2 dhjetor 2018 në territorin shqiptar nuk do të hyjnë më automjete që kanë më shumë se 10 vjet përdorim. Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka njoftuar të hënën të gjithë qytetarët dhe bizneset për hyrjen në fuqi të VKM-së Nr. 633, datë 26.10.2018 “Për masat kundër ndotjes së ajrit nga shkarkimet […]